Wie ben ik?

Nikki de Wit Osteopaat MSc. Ost & D.O. - MRO

Wie ben ik?

Foto van Nikki de Wit - Osteopate in Bergen op ZoomMijn naam is Nikki de Wit (MSc. Ost. & D.O. – MRO). Ik ben in 1995 in Bergen op Zoom geboren en daar ben ik ook opgegroeid. Vanaf jonge leeftijd ben ik zelf regelmatig naar een osteopaat gegaan voor allerlei verschillende klachten. Tijdens deze behandelingen is dan ook mijn interesse in osteopathie ontstaan en het menselijk lichaam heeft mij vanaf de middelbare school geïnteresseerd. Dit heeft er toe geleid dat ik na het voltooien van het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (VWO) aan de Regionale Scholengemeenschap ’t Rijks direct een studie osteopathie ben gaan volgen. Ik heb hierbij gekozen voor de fulltime opleiding aan The International Academy of Osteopathy te Gent. Tijdens deze opleiding heb ik drie jaar stage gelopen aan de osteopathie kliniek van dit opleidingsinstituut. Na vijf zeer interessante en intensieve jaren heb ik niet alleen mijn Diploma in Osteopathie behaald, maar ook mijn Bachelor en Master of Science in Osteopathie. Gedurende deze opleiding is mijn droom ontstaan om een eigen osteopathie praktijk te starten waardoor ik voldoende tijd kan nemen voor elke patiënt en hem/haar op mijn eigen manier kan behandelen.

Sinds het behalen van mijn Diploma in Osteopathie ben ik geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Deze organisatie is verantwoordelijk voor de regulering en de kwaliteit van erkende osteopaten en osteopathie praktijken in Nederland. Ook is deze osteopathie praktijk geregistreerd bij het NRO.

De volledige manuele onderzoeks- en behandelingsmethode van osteopathie spreekt mij erg aan. De individuele aanpak, afwisseling en constante puzzel zorgen ervoor dat ik dit beroep met veel plezier en enthousiasme uitvoer. Osteopaten behandelen namelijk veel verschillende patiënten, zoals baby’s, kinderen, volwassenen, bejaarden en (top)sporters. Daarnaast heeft elke patiënt zijn eigen unieke verhaal, die van belang kan zijn voor de klacht(en). Ook is osteopathie een dankbaar beroep, omdat patiënten met verschillende klachten veelal geholpen kunnen worden. Zo is het is bijvoorbeeld mooi om te zien hoe een huilbaby door de behandelingen tot rust komt en daardoor een volledig ander kind wordt.

Mijn drijfveer is om elke patiënt zo optimaal mogelijk te behandelen. Hierbij zal ik rekening houden met de persoonlijke omstandigheden en wensen. Ik zal onder andere mijn kennis omtrent het menselijk lichaam delen en tips geven (bijvoorbeeld over levensstijl) om de klachten te verbeteren en te voorkomen.

Ik ben een harde werker, niet snel tevreden, strever en leergierig. Mijn persoonlijke doel is constante verbetering en hierdoor vind ik het belangrijk om mij zelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van alle (nieuwe) ontwikkelingen binnen osteopathie en van andere bruikbare gezondheidszorg disciplines.

Mijn opleiding tot osteopaat

  • 2007 – 2013 Voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (VWO) aan de Regionale Scholengemeenschap ’t Rijks te Bergen op Zoom
  • 2013 – 2016 Bachelor of Science in Osteopathy aan The International Academy of Osteopathy te Gent in samenwerking met de Buckinghamshire New University te High Wycombe
  • 2013 – 2018 Diploma in Osteopathie (D.O.) aan The International Academy of Osteopathy te Gent
  • 2016 – 2018 Master of Science in Osteopathy aan The International Academy of Osteopathy te Gent in samenwerking met de FH Gesundheit/ Health University of Applied Sciences Tyrol te Innsbruck

Cursussen als osteopaat

  • International Conference on Research in Osteopathic Medicine (ICROM 1)
  • Osteopathie bij zuigelingen en kinderen – The Essential

Plan een afspraak in wanneer het jou uitkomt!

Bekijk direct mijn beschikbaarheden en leg de afspraak vast